Общи условия

Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавачите и Потребителите (клиентите), които ползват електронния магазин www.dressbg.com на Фирма „ЕТА С“ ЕООД за покупка на стоки.

1. ДЕФИНИЦИИ

„ПРОДАВАЧ” е търговец, който продава свои стоки чрез електронния магазин. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

„ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите чрез електронния магазин стоки.

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е Интернет сайтът www.dressbg.com, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

„ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Поръчката се опакова и изпраща по куриер към предварително посочен в поръчката от Потребителя адрес, след като бъде одобрена по имейл или телефон. Одобрението по имейл става с изпращане на имейл (електронно писмо) за потвърждение. Одобрението по телефон става след обаждане от служител на онлайн магазина за потвърждение.

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

2. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

2.1. Разглеждането на електронния магазин е напълно свободно и достъпно от всички точки на света.
2.2. За да се пазарува от електронния магазин е необходима регистрация с парола.

3. ПОРЪЧКА НА СТОКИ

3.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

  • валиден имейл адрес;
  • вярно попълнен адрес за доставка на стоката;
  • вярно попълнени данни за контакт – име и телефон

3.3. При успешно направена поръчка, Потребителят получава електронно писмо на посочения от него имейл адрес. В електронно писмо се посочва поръчаната стока, номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката.
3.4. В случай, че поръчаната стока не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя.
3.5. Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.
3.6. Отказ на поръчка може да се направи по телефона или чрез електронно писмо (имейл) до посочения в сайта имейл адрес: info@dressbg.com.
Потребителят трябва да предостави: номер на  поръчката, телефонен номер, име и имейл адрес с които е направена поръчката.
3.7. „ представлява начин за пазаруване от онлайн магазина само чрез въвеждане на телефонен номер.

4. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

4.1. След като постъпи поръчка от Потребител, автоматизираната система на електронния магазин уведомява Потребителя с имейл за успешно направена поръчка.
4.2. Поръчка приета до 15:00 ч. се обработва и изпраща в рамките на деня. Поръчки направени след 15:00 ч. се обработват и изпращат на следващия работен ден.
4.3. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници.
4.4. Доставката на стоки се извършва с куриерски фирми Еконт и Спиди.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (жилищен или служебен) или до офис куриерска фирма Еконт или Спиди.
4.6. Цената за доставка до офис на Еконт е 6.00 лв.
4.7. Цените за доставка до офис на Спиди са както следва:

  • за пратки до 1 кг. – 5.00 лв.
  • за пратки до 3 кг. – 5.00 лв.

4.8. Цената за доставка до адрес на Потребителя (жилищен или служебен) се калкулира спрямо тарифите на куриерската фирма. В общата стойност на поръчката не е включена цената за доставка!

5. ПЛАЩАНЕ

5.1. Плащанията се извършват само в български лева.
5.2. Заплащането на поръчаната стока се извършва с „ППП (пощенски паричен превод)” – плащане в брой на куриера при доставката след преглед и тест на стоката.
5.3. Потребителя заплаща стойността на поръчката и доставката.

6. ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА. РЕКЛАМАЦИЯ

6.1. Потребителят има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 14 дни от получаване на стоката.
6.2. Връщането на стоката става за сметка на потребителя.
6.3. Възстановяването на платената сумата става в рамките на 14 дни от датата на постъпване на рекламацията или на момента при отказ на поръчката след преглед и тест, като потребителя следва да заплати само доставката.
6.4. Отказ от договора може да се направи и пред куриера при доставяне на стоката, ако стоката е доставена след срока по причини, които са извън Потребителя и не се дължат на непреодолима сила.
6.3. При отказ от договора Потребителят е длъжен да върне закупената стока в не нарушен търговски вид и придружена със съответните документи.

7. АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ

При възникване на спорове, свързани със задължения, произтичащи от договори за онлайн продажба, при които не е постигнато споразумение, Потребителят има право да отнесе спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП.

Допълнителна информация относно алтернативното решаване на потребителски спорове можете да намерите в уеб сайта на Комисията за защита на потребителите на адрес https://kzp.bg в секция „АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ“ и в Европейската платформа за ОРС на адрес https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=BG.